Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Quinoa, o sămânţă cu mari beneficii

ro

06 Dec, 2015 00:00 2759 Marime text
Originară din Anzi, quinoa este o sămânţă, deşi deseori este considerată un tip de cereală. Există peste 120 de tipuri de quinoa, cele mai cunoscute fiind quinoa neagră, albă şi roşie. Are un gust destul de fad, cu o uşoară aromă de alună şi o textură pufoasă. Quinoa este foarte bogată în fibre care ajută la menţinerea unei bune funcţionări a sistemului cardiovascular şi la reducerea riscului unor tipuri de cancer. În plus, are şi cantităţi semnificative de minerale, conţine impresionante de potasiu, magneziu şi zinc, esenţiale pentru sănătatea inimii, a nervilor şi funcţionarea muşchilor. Acest amalgam de nutrienţi oferă „dreptul” seminţelor quinoa de a intra în categoria acelor alimente care scad glicemia.
 
Datorită fibrelor şi a faptului că este un carbohidrat complex, quinoa acţionează ca un detoxifiant, uşurând astfel progresul alimentelor prin tractul digestiv. Consumul regulat de quinoa combate constipaţia şi balonarea. Pe de altă parte, calciul din quinoa ajută la construcţia şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor. Conţinutul de vitamina B din quinoa ajută la menţinerea unei minţi agile şi la stabilizarea stării emoţionale.
 
Quinoa este şi o sursă importantă de riboflavină, care ajută la reducerea frecvenţei atacurilor de dureri ale celor care suferă de migrene prin accelerarea metabolismului energetic din creier şi din celulele musculare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii