Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
11:19 24 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Migdalele fortifică oasele şi sistemul reproductiv

ro

05 May, 2016 13:29 678 Marime text
Migdalul se numără printre primii pomi fructiferi cultivaţi şi se înrudeşte cu cireşul, caisul, piersicul şi prunul (grupa „sâmburoaselor”). 75% din producţia mondială de migdale provine din California (Central Valley). În magazinele din România se comercializează atât migdale californiene (cu coajă mai subţire), cât şi europene (mai aromate, cu coajă mai groasă). Migdalele conţin o cantitate mare de nutrienţi (18% proteine, calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, vitamina E).
 
Consumul de migdale ajută sistemul digestiv şi sistemul nervos, fortifică oasele şi sistemul reproductiv, calmează tusea şi ulcerul gastric. Migdalele au acţiune antiseptică intestinală, fiind benefice în caz de colită. Deoarece au un conţinut redus de glucide, ele pot fi consumate şi de diabetici. Pentru a fi mai uşor de digerat şi asimilat, migdalele se hidratează cel puţin opt ore înainte de consum. Acestea se pun într-un vas cu apă de calitate, apoi se scurg şi se clătesc bine - prin această procedură, inhibitorii de enzime sunt inactivaţi, se iniţiază germinarea şi valoarea nutritivă creşte foarte mult. Migdalele conţin şi amigdalină (amigdalozidă), care a primit statutul de vitamina B17, utilizată şi în tratarea cancerului.
  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii