Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa analizelor medicale

ro

19 Jul, 2014 00:00 2600 Marime text
Este mult mai uşor să prevenim decât să tratăm şi să suportăm mai târziu consecinţele unor boli, de aceea, analizele medicale sunt deosebit de importante.
Cel puţin o dată pe an, trebuie verificat nivelul colesterolului, al tensiunii, al glucozei, dar şi cel al hemoglobinei. De asemenea, trebuie făcut şi un examen gastrointestinal, precum şi un control stomatologic. Deoarece unele dintre problemele de sănătate sunt „tăcute“, acestea pot evolua de-a lungul anului fără apariţia vreunui simptom.

În funcţie de vârstă, trebuie acordată o atenţie diferită analizelor pe care le facem. Astfel, la 20 de ani, femeile trebuie să se concentreze în special pe sănătatea sânilor. Dacă la 30 de ani trebuie efectuat un examen dermatologic, dar mai ales un test Babeş-Papanicolau, după 40 de ani, sunt necesare examinarea glandei tiroide, efectuarea unei mamografii, precum şi o analiză a sângelui. După 50 de ani, trebuie măsurată densitatea osoasă, pentru a preveni osteoporoza. Totodată, este recomandată şi o colonoscopie, care depistează cancerul de colon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii