De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
02:26 23 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Frunzele de viţă de vie previn un număr mare de afecţiuni

ro

11 Feb, 2016 00:00 632 Marime text
Frunzele de viţă de vie sunt bogate în nutrienţi, inclusiv vitaminele A, C, E, K şi cele din complexul de B-uri, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier şi fibre. În plus, aceste frunze nu conţin grăsimi şi au un conţinut foarte redus de sodiu şi zahăr. Pe de altă parte, conţin resveratrol, dar şi o enzimă ce sprijină producerea de resveratrol la nivelul organismului. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, aceste frunze contribuie la prevenirea unui număr foarte mare de afecţiuni, precum accidentele cardiovasculare cerebrale, artrita, depresia, cancerul de prostată, de sân şi de colon.
 
De asemenea, frunzele de viţă de vie conţin şi o cantitate foarte mare de antioxidanţi ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire. Deoarece au un indice glicemic foarte scăzut, nu conţin zahăr, dar şi datorită capacităţii lor de a reduce nivelul glicemiei din sânge, frunzele de viţă de viesunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Ele au proprietăţi antiinflamatorii, contribuind astfel la tratarea inflamărilor cronice ce cauzează afecţiuni periculoase. Ceaiul din frunze de viţă de vie poate trata durerile de cap, artrita şi febra. În plus, poate ţine sub control pofta de mâncare. Folosit în scopuri cosmetice, acest ceai poate atenua cearcănele şi acneea.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii