Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
10:31 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Efectele vindecătoare ale unguraşului

ro

01 Nov, 2015 19:36 561 Marime text
Unguraşul este o plantă medicinală cunoscută pentru efectele vindecătoare pe care le are asupra tuberculozei şi malariei. Este adaptat la condiţii de ariditate, rezistă la secetă şi creşte pe marginea drumurilor, pe terenuri necultivate, mai ales în zona de stepă. În scop terapeutic se foloseşte partea aeriană a plantei, care conţine, printre altele, colină, principiu amar -marubină, saponină, substanţe amare, uleiuri volatile, materii tanante, rezine, mucilagii, acid ursolic şi azotat de potasiu.
 
Această plantă este utilizată în tratarea şi vindecarea bolilor de inimă, dischineziilor biliare, afecţiunilor vezicii biliare, căilor respiratorii, ficatului, colecistitelor, palpitaţiilor, aritmiilor, reglarea pulsaţiilor cardiace, stimularea poftei de mâncare, eliminarea secreţiilor bronhice. În tratamentele populare, unguraşul este un remediu folosit în tratarea afecţiunilor ficatului, durerilor de rinichi, durerilor de cap, ameţelilor şi sperieturilor.
 
Ceaiul din această plantă este recomandat pentru tratarea tusei, guturaiului, astmului, bronşitei cronice, febrei şi colecistitei. Compresele cu ceai de unguraş sunt folosite pentru a trata ulceraţiile, rănile şi orice alte afecţiuni ale pielii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii