De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
23:00 28 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ceaiul de sulfină scade tensiunea arterială

ro

28 Feb, 2016 00:00 964 Marime text
Sulfina este o plantă ierboasă, cu flori galbene, plăcut mirositoare, înşirate la vârful tulpinilor înalte de până la un metru, care creşte în toate regiunile ţării, din câmpie până în zonele de munte. În scop terapeutic se foloseşte partea aeriană înflorită. Această plantă conţine alantoină, acid alantoic, colină, mucilagii, dar şi acid melilotic, care, prin hidroliză, formează cumarine.
 
Preparatele din flori de sulfină au acţiune emolientă, anticoagulantă, astringentă, diuretică, cicatrizantă, calmantă,acestea fiind folosite în tratarea afecţiunilor gastrice, în varice, hemoroizi, tromboflebite, pentru oprirea sângerărilor uşoare. Sulfina regenerează celulele hepatice, scade tensiunea arterială, reprezentând un valoros antiseptic şi un antiinflamator gingival.
 
Ceaiul de sulfină este recomandat în combaterea insomniilor, a gingivitei, aftelor bucale şi abceselor dentare. Florile de sulfină sunt de mare ajutor în detoxifierea organismului, având indicaţii în boli ale aparatului respirator, afecţiuni renale şi genitale. Datorită proprietăţilor anticoagulante, sulfina este recomandată mai ales în tratamentul varicelor. În cazul neuropatiei diabetice, o afecţiune oculară specifică diabeticilor, ceaiul de sulfină este foarte eficient deoarece protejează vederea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii