Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
18:21 17 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Rădăcina de brusture combate durerile articulaţiilor

ro

03 May, 2015 00:01 1397 Marime text
Brusturele este o plantă ierboasă bianuală, rezistentă la condiţii extreme, care creşte în locurile cele mai nepretenţioase, din regiunile de câmpie, până la cele de munte. Rădăcina de brusture conţine polizaharide, inulină, poline, lactone sesquiterpenice, triterpene, derivaţi ai acidului cafeic, tanini, mucilagii şi fitosteroli. Este utilizată pentru proprietăţile sale uşor hipoglicemiante, antitumorale, diuretice, sudorifice, antimutagenice, hepatoprotectoare şi antioxidante.
 
Rădăcina acestei plante contribuie la purificarea organismului, ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi la buna funcţionare a aparatului urinar. De asemenea, favorizează detoxifierea organismului şi este eficientă în tratarea reumatismului, gutei, colecistitei, infecţiilor urinare, stomatitei, aftei, acneei şi furunculozei. Pe de altă parte, măceratul de brusture activează circulaţia la nivelul scalpului, împiedicând astfel căderea părului. 
 
Această rădăcină, totodată, previne şi combate puseele reumatice, stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, are efecte antiinflamatorii la nivelul acestora şi ajută la stoparea proceselor de distrugere a ţesuturilor cartilaginoase din articulaţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii