Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin important al Ministerului Sănătăţii, în Monitorul Oficial. Este vizat numărul de paturi din spitalele din Constanţa

ro

25 Mar, 2017 00:00 2187 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Sănătăţii privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2017, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.
 
Având în vedere referatul Direcţiei Management şi structuri unităţi sanitare nr. FB 2.639 din 24 martie 2017; prevederile Hotărârii Guvernului nr. 115/2017 privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2017-2019, în temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a emis acest ordin.
 
Potrivit ordinului respectiv, se aprobă detalierea pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2017, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă. Numărul de paturi este cel pentru care se asigură finanţarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcţionării structurilor spitaliceşti cu un număr mai mare de paturi, care să fie finanţate din alte surse.
 
În numărul de paturi pe judeţ se includ paturile din unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii, din unităţile sanitare cu paturi aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, inclusiv cele al căror management a fost transferat autorităţilor administraţiei publice locale, din subordinea Academiei Române, precum şi din Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi paturile din unităţile sanitare private care oferă servicii medicale de spitalizare continuă.
 
În numărul de paturi se includ şi paturile din sanatorii şi preventorii. În numărul de paturi nu se includ paturile aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate şi nici paturile din penitenciarele-spital care contractează casele de asigurări de sănătate, separat, fără a face parte din Planul naţional de paturi.
 
Potrivit ordinului privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2017, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă, pentru judeţul Constanţa au fost alocate 4.418 paturi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii