Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății a depus acțiune în instanță împotriva grevei Sanitas

ro

01 Nov, 2016 12:51 2146 Marime text
Ministerul Sănătății (MS) a depus, astăzi, acțiunea prin care solicită instanței să constate că demersul sindical al Federației Sanitas "nu îndeplinește condițiile legale" pentru declanșarea conflictului de muncă.
 
Potrivit unui comunicat de presă al MS, solicitările Sanitas, care ar duce la majorări salariale pentru anumite categorii de personal, "încalcă" Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010.
 
MS susține că declanșarea conflictului de muncă s-a făcut fără respectarea procedurilor stabilite de Legea privind dialogul social — nr. 62/2011.
 
"Totodată, menționăm că, potrivit legii, conflictul colectiv de muncă se poate declanșa în următoarele trei situații clare, Federația Sanitas nefiind în niciuna dintre acestea: angajatorul sau organizația patronală refuză să înceapă negocierea unui contract ori acord colectiv de muncă, în condițiile în care nu are încheiat un astfel de contract ori cel anterior a încetat, angajatorul/organizația patronală nu acceptă revendicările salariaților (în procesul negocierii contractului colectiv), părțile nu ajung la o înțelegere privind încheierea unui contract sau acord colectiv de muncă până la data stabilită de comun acord pentru finalizarea negocierilor", afirmă aceeași sursă.
 
Reprezentanții MS susțin că nicio revendicare a Federației Sanitas, respectiv modificarea OUG 43/2016 și a OUG 20/2016, nu putea face obiectul declanșării unui conflict colectiv de muncă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii