Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mierea, multiple beneficii

ro

05 Jun, 2014 19:17 1530 Marime text
Remediu pentru o mulţime de boli, mierea este un aliment natural, extrem de valoros, care nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Mierea, cel mai bun hidratant natural, conţine peste 400 de substanţe organice, zaharuri (fructoză, maltoză, zaharoză), vitamine (A, complexul B, C, D, K), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, iod) şi enzime.
Efectele benefice ale mierii sunt multiple, previne alergiile sezoniere, vindecă plăgile, ajută la asimilarea calciului în organism, poate stimula sistemul imunitar, are efect antibacterian, reprezintă o sursă de energie, este antifungică şi hrănitoare.
Mierea poate fi folosită în diverse scopuri, cum ar fi în tratarea astmului bronşic, răcelilor, tusei şi durerilor în gât. Ajută la calmarea emoţiilor, îmbunătăţeşte vederea şi purifică sângele. De asemenea, mierea poate fi folosită ca mijloc de prevenire a diabetului, obezităţii, constipaţiei, cariilor dentare, osteoporozei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii