Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Menţine o structură osoasă puternică cu vitamina K2

ro

31 Aug, 2015 13:45 1142 Marime text
Vitamina K2 (MK-7) este o vitamină liposolubilă produsă prin fermentaţie bacteriană din Natto, mâncare tradiţională japoneză numită Natto, obţinută prin fermentarea boabelor de soia nemodificată genetic în prezenţa bacteriei Bacillus subtillis. Acest fel de mâncare este neobişnuit de bogat în vitamina K2 naturală.

K2 este esenţială pentru oase puternice şi sănătatea arterelor, venelor şi a inimii. De asemenea, este importantă pentru coagularea sângelui, dar are un efect foarte important şi asupra structurii osoase şi a sistemului cardiovascular. Atunci când metabolismul calciului este deficitar, în mod simultan arterele se calcifiază, iar oasele pierd din densitatea osoasă. Calciul este necesar pentru o structură osoasă puternică, însă organismul nu reuşeşte să folosească calciul în absenţa vitaminei K2.
 
Această vitamină este vitală pentru menţinerea unei structuri osoase puternice, datorită faptului că activează o proteină specială numită osteocalcin, esenţială în preluarea şi depunerea calciului acolo unde este nevoie. Deficitul de vitamina K2 creşte riscul de depunere a calciului la nivelul arterelor, ducând la artere inelastice, rigide şi de legare ineficientă a calciului în oase. Calcifierea arterelor şi lipsa calciului din oase poate fi un rezultat al insuficienţei de vitamina K2 în urma unui regim alimentar neadecvat. Cele mai importante surse de vitamina K2 sunt iaurtul, spanacul, broccoli, varza, varza de Bruxelles, fasolea verde, sparanghelul, napii, mazărea, morcovii şi conopida. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii