Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce e bun sucul de pătrunjel

ro

18 Jun, 2014 11:49 1667 Marime text
Pătrunjelul are importante calităţi nutritive şi conţine vitaminele A, B, C şi K, dar şi substanţe minerale, precum fier, potasiu, zinc, calciu, fosfor şi iod.
Pătrunjelul este o plantă cu efecte puternice în eliminarea excesului de greutate, cum ar fi efectul detoxifiant, care reduce pofta de mâncare şi combate senzaţia de foame, balonarea şi retenţia de apă. De asemenea, pătrunjelul ajută la ameliorarea stărilor de oboseală, surmenaj fizic şi intelectual.
 
Sucul de pătrunjel combate celulita şi este recomandat persoanelor cu imunitate scăzută şi celor care suferă de alergii, anemii, afecţiuni hepatice (hepatită şi ciroză), afecţiuni renale, reumatism, gută şi dureri articulare.
Totodată, sucul de pătrunjel este folosit ca remediu contra pistruilor şi petelor maronii de pe faţă, dar şi pentru curăţarea tenului.
Pentru a prepara sucul de pătrunjel, se pune în blender o legătură de pătrunjel, iar după mixare, se adaugă apă, până se formează o pastă, care se poate bea. Acest tip de suc nu se păstrează foarte mult timp la frigider şi este recomandat să fie consumat înainte de masa principală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii