Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indicaţiile terapeutice ale ceaiului de năsturel

ro

09 Oct, 2014 13:43 3124 Marime text
Năsturelul este o plantă cu importante proprietăţi medicinale, care creşte, în mod spontan, în locurile cu multă umezeală. Conţine protide, hidraţi de carbon, o substanţa amară şi un produs sulfoazotat cu gust amar, săruri minerale, fier, magneziu, fosfor, iod, calciu, arsen, cupru, zinc, sulf, vitaminele A, B1, B2, C şi niacină.
 
Năsturelul nu se poate utiliza decât proaspăt, deoarece prin uscare îşi pierde principiile active. Această plantă are proprietăţi antiscorbutice, remineralizante, hiperparatiroidice, diuretice şi depurative. Ceaiul de năsturel acţionează ca un antiinflamator şi un antiseptic natural pentru tractul urinar şi genital feminin, ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor urinare, a cistitelor şi anexitelor. Consumat zilnic, ceaiul de năsturel poate deveni un aliat important în lupta contra tumorilor canceroase. Are un efect puternic de eliminare a substanţelor nocive.
 
De asemenea, ceaiul de năsturel detoxifică organismul, ajută la protejarea plămânilor de substanţele nocive din ţigări şi protejează împotriva cancerului pulmonar. Datorită proprietăţilor energizante, vitaminizante şi a numeroarelor minerale pe care le conţine, ceaiul de năsturel combate asteniile de sezon şi depresia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii