Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate În ce afecţiuni este indicat decoctul din floarea de caprifoi

ro

11 Aug, 2015 10:20 1862 Marime text
Caprifoiul, numit în popor şi Mâna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare, originară din ţările asiatice, fiind cunoscută la noi pentru florile albe şi delicate cu parfum suav şi miros îmbătător. Florile de caprifoi au o mare valoare terapeutică datorită proprietăţilor antibacteriene naturale şi antiinflamatorii. Caprifoiul conţine calciu, magneziu, potasiu, vitamina C şi quercetină.
 
Decoctul din floarea de caprifoi este indicat pentru tratarea febrei acute, durerilor de gât şi de cap, dizenterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase sau tratarea ochilor umflaţi. Caprifoiul are capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui, poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. De asemenea, poate calma crampele şi durerile, având efect benefic asupra artritei şi reumatismului.

Florile de caprifoi poate fi utilizată drept tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, precum acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese şi cicatrici. Pentru estomparea pistruilor şi petelor de vârstă, se recomandă folosirea infuziei reci de flori de caprifoi. La un litru de apă, se adaugă o ceşcuţă de flori de caprifoi şi se lasă apoi la macerat peste noapte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii