Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diabetul zaharat – simptome şi remedii

ro

17 Jun, 2014 13:32 1393 Marime text
Diabetul zaharat, o boală caracterizată prin insuficienţa totală sau relativă de insulină, este o problemă de mare complexitate şi, în niciun caz, nu se poate reduce doar la fitoterapie.
Printre simptomele diabetului se numără sete excesivă, gură uscată, senzaţie de foame, scădere inexplicabilă în greutate, vedere înceţoşată şi urinare frecventă.
Tratamentul diabetului implică măsuri radicale şi perseverente de adaptare la condiţiile bolii a întregului stil de viaţă al bolnavului. Pe lângă terapia cu insulină, care uneori este inevitabilă, regimul alimentar şi activitatea fizică au un rol extrem de important. Rolul benefic al fitoterapiei intervine ca un adjuvant, deoare unele plante au efect hipoglicemiant. Printre aceste plante se numără frunzele şi fructele de afin, tecile de fasole, frunzele şi rădăcinile de cicoare, frunzele de dud şi cele de salvie.
Zahărul şi produsele zaharoase, fructele uscate, precum smochinele, stafidele şi curmalele, prăjiturile, vinul dulce şi siropurile sunt interzise în alimentaţia celor care suferă de diabet. Fără restricţie pot fi consumate carnea, peştele, brânzeturile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii