Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
10:28 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate De ce sfecla roşie este ideală pentru menţinerea sănătăţii

ro

29 Aug, 2015 19:15 1331 Marime text
Sfecla roşie este un aliment complex, ideal pentru menţinerea sănătăţii, deoarece conţine majoritatea substanţelor de care are nevoie organismul. Această legumă reprezintă o sursă importantă de vitaminele A, C, complexul B, E, K, PP, dar şi de substanţe antioxidante, saponine, fibre alimentare, nitraţi naturali, potasiu, fier, fosfor, magneziu, mangan, cupru şi iod. Sfecla roşie nu conţine grăsimi sau colesterol şi are o valoare energetică redusă (38kcal/100g).
 
Consumul de sfeclă roşie ajută la prevenirea şi la combaterea unor boli grave. Această legumă previne şi intervine în vindecarea cancerului hepatic. Datorită prezenţei substanţelor antioxidante şi a pigmentului roşu, betacianina, sfecla are efecte pozitive în lupta împotriva leucemiei şi a altor forme de cancer (pulmonar, mamar, gastric, prostatic şi testicular). Sfecla roşie, în acelaşi timp, protejează funcţiile inimii, evită riscul apariţiei bolilor cardiace şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui spre creier şi spre sistemul muscular.
 
De asemenea, stimulează formarea hemoglobinei şi a globulelor roşii din sânge, combate anemia şi asigură o bună rezistenţă a musculaturii în cazul eforturilor fizice susţinute. În plus, această legumă favorizează tranzitul intestinal, curăţă ficatul şi sângele prin eliminarea toxinelor şi stabilizează nivelul glicemiei din sânge.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii