Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuişoarele pot preveni şi trata peste 100 de afecţiuni

ro

01 Jun, 2014 21:14 1964 Marime text
Cultivate încă din antichitate, cuişoarele sunt unele dintre cele mai cunoscute şi întrebuinţate mirodenii din lume. Înainte de a le fi descoperit gustul deosebit pe care îl pot oferi diverselor preparate culinare, oamenii foloseau cuişoarele strict în scopuri terapeutice. Acestea deţin proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice, antiinflamatorii, tonice, stomahice, carminative şi antiulceroase, având capacitatea de a preveni şi trata peste 100 de afecţiuni.

Astfel, cuişoarele au devenit foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a calma durerile dentare, de a combate afecţiunile digestive, dar şi de a atenua durerile musculare. Un alt beneficiu al consumului de cuişoare este adus de compuşii săi cu activitate anticanceroasă. Deşi s-au făcut numeroase cercetări şi în trecut, care conduceau la aceleaşi rezultate, în 2006, a fost realizat un studiu pe cobai de laborator, în urma căruia a fost dovedit că, prin administrarea de cuişoare,  se poate reduce apariţia cancerului pulmonar. Cuişoarele mai pot lupta şi împotriva răcelilor şi a infecţiilor respiratorii, acţionând ca un eficient expectorant şi având capacitatea de a elimina viruşii şi bacteriile din organism. Pentru obţinerea acestui efect, sunt indicate curele cu ceai de cuişoare, consumat de trei ori pe zi, între mese.
Uleiul de cuişoare este utilizat şi în parfumerie, cosmetică, dar şi în industria farmaceutică, dovedindu-se util în tratarea inflamaţiilor reumatice şi a arsurilor, rănilor, acneei şi altor afecţiuni de la nivelul pielii.
Atenţie, în cazul consumului excesiv de cuişoare, s-au semnalat neplăceri resimţite la nivelul plămânilor, al sângelui şi chiar al sistemului nervos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii