Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:25 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuişoarele contribuie la menţinerea stării de sănătate

ro

14 Dec, 2016 00:00 941 Marime text
Cuişoarele fac parte din categoria condimentelor foarte apreciate care, pe lângă gustul energizant, contribuie la menţinerea stării de sănătate prin beneficiile pe care le aduc organismului. Conţinutul de eugenol este principalul responsabil de proprietăţile acestor mirodenii. Această substanţă întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu, acţionează ca agent antiinflamator şi asigură o serie de nutrienţi, flavonoizi, vitamina C, mangan, calciu, magneziu şi acizi graşi Omega-3.
 
Datorită proprietăţilor sale, cuişoarele previn balonarea şi formarea gazelor intestinale, stimulând digestia. Ele stimulează producerea de enzime ce contribuie la procesul digestiv şi au un efect pozitiv asupra durerilor de stomac, acţionând la nivelul întregului tract gastro-intestinal. Datorită efectelor antiseptice, cuişoarele sunt foarte eficiente la înlăturarea mirosului neplăcut din gură, omorând bacteriile responsabile de acest fenomen. Ele pot fi consumate sub formă de ceai sau pot fi mestecate ca atare timp de câteva minute, pentru o respiraţie împrospătată.
 
Prin prisma proprietăţilor antiseptice şi analgezice, cuişoarele reduc inflamaţiile dentare şi calmează durerea. Ceaiul de cuişoare combate afecţiunile respiratorii, ajută la tratarea răcelilor, a nasului înfundat, a durerilor de gât, bronşitei şi afecţiunilor sinusurilor.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii