Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Condimentele care te pot scăpa de durere

ro

25 Jun, 2015 00:00 1760 Marime text
Persoanele care doresc să scape de dureri fără să apeleze la medicamente pot opta pentru o serie de condimente care au efecte calmante. Leacurile naturale împotriva durerii sunt eficiente şi nu au efecte adverse. Iată trei dintre condimentele care te pot scăpa de durere.
 
Printre condimentele minune se numără piperul negru. Acesta conţine fitonutrienţi importanţi, care stimulează metabolizarea grăsimilor. Este un foarte bun remediu natural pentru gripe, răceli şi tuse. Consumat regulat, piperul măreşte funcţiile cognitive, ajută la combaterea depresiei şi la funcţionarea corectă a creierului. Piperul negru poate trata artrita, durerile de stomac şi problemele digestive, fiind unul dintre cele mai folosite remedii în medicina tradiţională chineză. Cel mai bine poate fi consumat proaspăt măcinat şi presărat asupra alimentelor în timpul mesei.
 
Prieten de nădejde în cazul curelor de slăbire, ghimbirul este, la rândul sau, unul dintre acele condimente care te scapă de durere. Are efecte pozitive în ceea ce priveşte eliminarea durerilor de cap. Datorită cantităţii mari de antioxidanţi, întăreşte sistemul imunitar şi accelerează metabolismul. Este, totodată, un puternic revigorant. 
 
Mai puţin folosit în bucătăria românească, uleiul de mentă se numără şi el printre acele condimente care combat durerea. Acest ulei este utilizat pentru a combate oboseala mentală, dar şi în tratamentul pielii uscate. În plus, uleiul de mentă, datorită proprietăţilor sale antiseptice, este folosit pentru a trata stările febrile. Acest ulei nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni ale vezicii biliare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii