Ciupercile conțin factori antibiotici naturali
Ciupercile conțin factori antibiotici naturali
17 Oct, 2017 23:48
ZIUA de Constanta
1709
Marime text
Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, informează Agerpres.ro
În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.
Prin faptul că au în compoziție iod, ciupercile sunt benefice în funcționarea glandei tiriode.
Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
Ciupercile conțin factori antibiotici naturali, ce pot lupta împotriva infecțiilor.
În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.
Prin faptul că au în compoziție iod, ciupercile sunt benefice în funcționarea glandei tiriode.
Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
Ciupercile conțin factori antibiotici naturali, ce pot lupta împotriva infecțiilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii