Calităţile nutriţionale ale porumbului dulce
Calităţile nutriţionale ale porumbului dulce
16 Jun, 2014 19:21
ZIUA de Constanta
2641
Marime text

Porumbul dulce, un soi de porumb care se cultivă numai vara, conţine carbohidraţi, fibre, substanţe nutritive, proteine, grăsimi esenţiale, acizi graşi, vitaminele A, C, B6, E şi K şi substanţe minerale, precum potasiu, fosfor, magneziu, mangan, fier şi seleniu.
Porumbul, datorită calităţilor sale nutriţionale, are numeroase beneficii, cum ar fi protejarea vederii, menţinerea sănătăţii membrelor, prevenirea cancerului la plămâni, reducerea riscului declanşării infarctului miocardic şi a atacului cerebral, îmbunătăţirea memoriei şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
De asemenea, consumul de porumb dulce este recomandat în tratarea unor afecţiuni, precum litiaza renală, artrita, reumatismul, amigdalita, afecţiunile respiratorii, intoxicaţiile alimentare, ulcerul, gastrita şi ateroscleroza. Datorită conţinutului de vitamina A, consumul de porumb ajută la eliberarea căilor respiratorii, în cazul răcelii sau gripei.
Porumbul, datorită calităţilor sale nutriţionale, are numeroase beneficii, cum ar fi protejarea vederii, menţinerea sănătăţii membrelor, prevenirea cancerului la plămâni, reducerea riscului declanşării infarctului miocardic şi a atacului cerebral, îmbunătăţirea memoriei şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
De asemenea, consumul de porumb dulce este recomandat în tratarea unor afecţiuni, precum litiaza renală, artrita, reumatismul, amigdalita, afecţiunile respiratorii, intoxicaţiile alimentare, ulcerul, gastrita şi ateroscleroza. Datorită conţinutului de vitamina A, consumul de porumb ajută la eliberarea căilor respiratorii, în cazul răcelii sau gripei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii