Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 26 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calităţile nutriţionale ale porumbului dulce

ro

16 Jun, 2014 19:21 2641 Marime text
Porumbul dulce, un soi de porumb care se cultivă numai vara, conţine carbohidraţi, fibre, substanţe nutritive, proteine, grăsimi esenţiale, acizi graşi, vitaminele A, C, B6, E şi K şi substanţe minerale, precum potasiu, fosfor, magneziu, mangan, fier şi seleniu.
Porumbul, datorită calităţilor sale nutriţionale, are numeroase beneficii, cum ar fi protejarea vederii, menţinerea sănătăţii membrelor, prevenirea cancerului la plămâni, reducerea riscului declanşării infarctului miocardic şi a atacului cerebral, îmbunătăţirea memoriei şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
De asemenea, consumul de porumb dulce este recomandat în tratarea unor afecţiuni, precum litiaza renală, artrita, reumatismul, amigdalita, afecţiunile respiratorii, intoxicaţiile alimentare, ulcerul, gastrita şi ateroscleroza. Datorită conţinutului de vitamina A, consumul de porumb ajută la eliberarea căilor respiratorii, în cazul răcelii sau gripei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii