Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buruieni cu efecte miraculoase pentru sănătate

ro

08 Aug, 2014 19:13 1852 Marime text
O parte din buruienii care cresc pe marginea drumului şi care sunt ignoraţi de majoritatea oamenilor sunt adevărate remedii naturale pentru multe afecţiuni. Pirul conţine peste 30 de enzime, vitaminele A şi B, săruri de potasiu şi siliciu, substanţe mucilaginoase, clorofilă, zaharuri, uleiuri volatile şi este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, deoarece, datorită compoziţiei sale, stimulează eliminarea toxinelor şi a acidului uric din sânge. Totodată, pirul ameliorează simptomele reumatismului şi gutei.
 
Brusturele sau laba-ursului are rolul de a reduce producerea de glucoză la nivel hepatic şi, în acelaşi timp, stimulează echilibrarea nivelului de insulină din organism. Brusturele reduce simptomele psoriazisului şi a reacţiilor alergice, fiind indicat şi în caz de cistită, litiază renală, constipaţie sau tromboflebită. Frunzele şi rădăcina de brusture conţin substanţe antiinflamatoare, care sunt utile în cazul durerilor reumatice deoarece încetinesc procesul de măcinare a ţesuturilor cartilaginoase din articulaţii.
 
Ciulinul laptelui sau armurariul este folosit în tratamentul bolilor de ficat cauzate de consumul de alcool. Subsţantele din această plantă, în special silimarina, protejează ficatul după ce o persoană ia o supradoză de medicamente. În acelaşi timp, ciulinul laptelui reprezintă şi un antidot în cazul în care s-au consumat ciuperci otrăvitoare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii