Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bicarbonatul de sodiu, cel mai ieftin remediu natural

ro

18 Jun, 2014 17:55 2499 Marime text
Bicarbonatul de sodiu, un compus chimic, este folosit în bucătărie, ca agent de afânare, dar şi în multe alte scopuri. Poate fi folosit ca antiacid, în calmarea arsurilor stomacale şi a balonărilor, dar şi în tratarea ulcerului.
Bicarbonatul se foloseşte în medicină ca substanţă antiaritmică, astfel, o jumătate de linguriţă din această substanţă poate opri un atac de cord. De asemenea, bicarbonatul elimină mirosul neplăcut al transpiraţiei, prin tamponarea zonei axilelor, cu o soluţie formată din bicarbonat şi apă. În comparaţie cu antiperspirantul, bicarbonatul este mai bun, deoarece el nu opreşte eliminarea transpiraţiei, ci doar neutralizează acizii ei. Totodată, elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor şi curăţă petele de pe dinţi.
Gargara cu bicarbonat de sodiu, dizolvat în apă, împrospătează respiraţia, calmează durerea de dinţi, previne şi vindecă aftele bucale. Adăugat în apa din cadă, pielea va deveni mai catifelată.
Pentru îndepărtarea acneei, bicarbonatul se mai poate folosi sub formă de mască pentru faţă. În cazul părului gras sau a iritaţiei pielii capului, se pune bicarbonat în şampon şi se masează scalpul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii