Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile hreanului

ro

09 Jun, 2014 19:56 1974 Marime text
Hreanul, plantă rădăcinoasă asemănătoare cu păstârnacul, reprezintă o sursă bogată de vitaminele C, B1, B2 şi B6, potasiu, magneziu şi fier. Gustul foarte puternic şi iute îl recomandă în tratarea bolilor reumatice.
Această plantă poate fi folosită în cazul infecţiilor pulmonare şi urinare, în tratarea artritei, a gutei, sinuzitei şi bronşitei. Hreanul este un antibiotic natural, ce tratează infecţiile respiratorii, acţionează ca stimulent al vaselor de sânge şi ţine circulaţia periferică sub control.
Pentru cei care au mâinile sau picioarele umflate, din cauza retenţiei de apă, consumul regulat de hrean reprezintă un diuretic foarte util. În cazul paraliziei faciale, se poate aplica pe faţă o cataplasmă cu făină de hrean, iar peste se ţine o sticlă cu apă caldă, pentru a se obţine o uşoară hipertermie locală.
Cercetări recente au arătat că administrarea zilnică de hrean creşte rezistenţa organismului uman la boala canceroasă, atât în ceea ce priveşte prevenirea, cât şi în tratarea bolii deja instalate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii