Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care îmbunătăţesc memoria

ro

21 Jul, 2015 14:54 1316 Marime text
Consumul anumitor alimente potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală, prevenind şi pierderea memoriei. Pentru a funcţiona corespunzător, creierul are nevoie de anumite alimente. Acizii graşi Omega-3, spre exemplu, regenerează creierul şi contribuie la menţinerea sănătăţii acestuia. Printre cele mai bune surse de Omega-3 se numără somonul, tonul, uleiul de seminţe de in, uleiul de canola, nucile, germenii de grâu şi ouăle.
 
Antioxidanţii sunt substanţe care au rolul de a elimina efectele radicalilor liberi şi de a proteja creierul. Cele mai importante surse de antioxidanţi sunt afinele, broccoli, morcovii, usturoiul, soia, roşiile şi cerealele integrale. Şi fibrele alimentare reglează funcţiile creierului. Pentru a beneficia de beneficiile pe care le au fibrele, trebuie introduse în alimentaţie fructe uscate, legume, precum broccoli, spanac, mazăre, fasole, seminţe de in, avocado, kiwi, portocale, pere, mere, orez brun, orz.
 
Alimentele care au în compoziţia lor proteine cu un conţinut ridicat de tirozină, de asemenea, măresc puterea de concentrare şi cresc nivelul de energie. Printre aceste alimente se numără lactatele, ouăle, soia şi fructele de mare. Vitaminele şi substanţele minerale au şi ele un rol important în buna funcţionare a creierului. Cele mai importante vitamine şi minerale pentru creier sunt vitaminele B şi C, fierul şi calciul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii