Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 23 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Preparate culinare by Poliana Ficatei de pui cu sos de rodii

ro

18 Nov, 2014 00:00 1030 Marime text


Daca va plac ficateii de pui, cu siguranta veti indragi si aceasta reteta libaneza. Daca nu va plac, este iarasi o ocazie buna sa mai incercati o data. Melasa de rodii si usturoiul le schimba gustul, facandu-i fragezi, dulcegi  si...deliciosi. Daca ii inmuiati in lapte aroma lor va fi una mai subtila, inmuierea ficatului in lapte inlaturand orice urma de amareala specifica. Daca totusi mancati in mod constant ficat si sunteti familiarizati cu gustul si aroma  lor, puteti sari peste aceasta etapa. Melasa de rodii eu o aveam facuta in casa (e un pic de munca la ea), insa o puteti gasi in orice hypermarket la raionul cu produse orientale. Semintele de rodie proaspata adaugate la sfarsit le dau o prospetime deosebita, aciditatea lor echilibrand perfect dulceata sosului.

Ingrediente (2 portii)

ficatei de pui 500 grame
lapte (optional) 250 ml
ulei de masline 3 linguri
melasa de rodii 2 linguri
catei de usturoi 4
coriandru macinat 1/2 lingurita
cuisoare 5
seminte de rodii 2 linguri
piper macinat 1/4 lingurita
sare 1/4 lingurita
apa 2 linguri

Rețeta completă o puteți găsi pe www.preparate-culinare.ro/carne-de-pasare/91-ficatei-de-pui-cu-sos-de-rodii

Ti-a placut articolul?

Comentarii