Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Turta dulce

ro

13 Dec, 2014 00:00 2662 Marime text


Turta dulce este nelipsita din amintirile mele de Craciun din copilarie. Reteta de mai jos are ingrediente simple, pe care le aveti oricand la indemana si va ajuta sa obtineti niste turte moi si un pic pufoase, care se pastreaza foarte bine (2-3 saptamani) in cutii metalice.Tin sa va mentionez ca acest aluat este unul destul de greu de lucrat, destul de lipicios si sfaramicios, care nu se preteaza la a fi taiat in forme cu multe detalii. Eu m-am chinuit un pic cu bradutii, dar cu putina grija si rabdare am scos-o la capat. Daca simtiti ca aluatul nu va mai asculta, inveliti-l in folie de plastic si dati-l putin la cogelator. Va fi mai usor de intins si de decupat.

Ingrediente (4 tavi de cuptor)

faina 500 grame
zahar 100 grame
oua intregi 2
galbenusuri 2
bicarbonat de sodiu 2 lingurite
miere 8 linguri
scortisoara 1 lingurita
cuisoare macinate 1 lingurita
pudra de ghimbir macinat 1 lingurita
nucsoara macinata 1/2 lingurita

Pentru glazura

albusuri 2
zahar pudra 6 linguri
zeama de lamaie/portocala 1 lingura

Mod de preparare

Ouale si galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Se adauga mierea si se mixeaza pana e bine incorporata. In cazul in care mierea este solida/zaharisita se da 1 minut la cuptorul cu microunde. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul si nucsoara si se amesteca bine. Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga putina faina (totusi, nu mai mult de 50 de grame). Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la frigider minim 2 ore (preferabil peste noapte). Se intinde aluatul intre doua folii de plastic intr-o foaie cu grosimea de 1 cm. Se taie turta dulce in formele dorite si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele deoarece vor creste la copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180º C timp de 10-15 minute. Atentie: nu le lasati mai mult de 15 minute pentru ca mirodeniile au tendinta de a deveni amarui. Pentru glazura se bat albusurile ramase cu zeama de lamaie sau portocala si zaharul pudra pana la obtinerea unei bezele tari. Turta dulce racita se unge cu aceasta glazura si se lasa sa se intareasca peste noapte.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/71-turta-dulce
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii