Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a surzilor, marcată astăzi

ro

27 Sep, 2015 13:48 1058 Marime text
În 2015, Ziua internațională a surzilor este marcată la 27 septembrie. A fost lansată de Federația Mondială a Surzilor (DCA) în 1958, pentru a atrage atenția autorităților publice generale asupra problemelor cu care se confruntă această comunitate dar și asupra realizărilor acestora.

De-a lungul anilor, evenimentele organizate pentru marcarea acestei zile au cuprins de la expoziții tematice la conferințe, expoziții de artă, festivaluri de film, expoziții istorice, evenimente sportive etc. Activitățile se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, de obicei în ultima din luna septembrie, Ziua internațională a surzilor fiind celebrată în ultima duminică a lunii septembrie, potrivit Agerpres.

Pentru anul 2015, tema evenimentului, „Cu drepturi scrise în limbajul semnelor, copiii noștri pot!", reprezintă o extensie a informațiilor cu privire la articolele 2, 9, 21, 24, 30 din Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD), despre limbajul semnelor și comunitatea surdă, conform wfdeaf.org.

Sursa foto: www.radiocraiova.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii