Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Un mare nume s-a stins Victor Băldescu, supranumit regele plajelor, a murit (video)

ro

09 Apr, 2015 19:39 10903 Marime text
Victor Băldescu, campion naţional la viteză în coastă şi cunoscut pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, a murit în cursul nopţii de miercuri spre joi, în urma unui accident vascular cerebral, informează romaniatv.net.

Victor Băldescu avea 63 de ani, iar la începutul acestei săptămâni a suferit o intervenţie chirurgicală, asociată unor probleme de circulaţie sangvină. În noaptea de miercuri spre joi, Băldescu, fost campion naţional la viteză în coastă, în 2006, şi cunoscut pilot din Campionatul Naţional de Raliuri, a suferit însă un atac cerebral, în urma căruia a încetat din viaţă.

Victor Băldescu a concurat şi în 2014 în Campionatul Naţional de Raliuri, încheind pe locul 2 la clasa 11.

În anul 2011, Victor Băldescu avea o avere estimată la 7-8 milioane euro, el figurând în topul Forbes 500 miliardari. El locuia în Constanţa şi era unul dintre cei mai mari administratori de plaje din România.

UPDATE 3

În Mamaia, Romned Port are închiriată o suprafaţă de aproape 24.000 mp, pentru care plăteşte la Apele Române o chirie anuală de 222.889 lei, echivalentul a 50.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Apele Române. Aceeaşi firmă este „stăpâna” întregii plaje din Costineşti.

UPDATE 2

Potrivit RegistruluI Comerţului, Victor Băldescu era asociat în AVIA INSURANCE CO SA, firmă aflată în dizolvare, AUTO SOLUTION SRL, în funcţiune, ambele din Bucureşti, Dorna Estival SA, din Neptun, în funcţiune, Freedom Star Industrial SA din Constanţa, radiată, Informatii Motor Media Publishing SRL, din Bucureşti, radiată, Prefacomin SA din Argeş, în funcţiune, Pretorian Systems SRL, tot din Argeş, cu întrerupere temporară de activitate, R.C. COLA BOTTLING RO-SA SRL din Bucureşti, în funcţiune şi în Romned Port Operator SA din Constanţa, în funcţiune.

Totodată, Victor Băldescu figura ca administrator al firmelor DORNA ESTIVAL SA, PREFACOMIN SA, PRETORIAN SYSTEMS SRL, R.C. COLA BOTTLING RO-SA SRL, ROMNED PORT OPERATOR SA, ROMNED SA, SEAMANS PUB SRL, VICNEL SRL şi VICTOR WEEK-END EXPRES SRL.

UPDATE 1

Potrivit Forbes.ro, în 2011, omul de afaceri constănţean Victor Alexandru Băldescu era unul dintre cei mai mari administratori de plaje din România. El controlea prin intermediul companiei Romned Port Operator circa 195.000 mp de plajă în mai multe staţiuni de pe litoralul românesc. Ultimele informaţii aratau că, deşi compania din Constanţa are ca obiect de activitate manipularea mărfurilor în port şi manipularea de fier vechi, omul de afaceri de la malul mării avea în administrare circa 109.000 de metri pătraţi de plajă în Mamaia, 43.000 de metri pătraţi în Costineşti, 29.000 de metri pătraţi de plajă în Eforie Nord şi 3.500 de metri pătraţi în Neptun. Omul de afaceri mai deţinea numeroase terenuri, dar şi mai multe vile la Neptun şi era, totodată, acţionar la societatea SIRA care administrează fondul de acţiuni Omnivest.

Sursă foto: forbes.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii