Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi reacția lui Mazăre după reținerea lui Mircea Băsescu

ro

19 Jun, 2014 20:16 3056 Marime text
Potrivit Antena 3, primarul Constanței, Radu Mazăre, are o nedumerire. „De ce pe mine m-au dus cu mascați și cu dube, iar pe Băsescu nu?”, se întreabă edilul. 

Amintim că primarul municipiului Constanța Radu Mazare a fost saltat în după-amiaza zilei de 8 aprilie 2014, direct dintr-un restaurant și dus cu mascații la DNA. Edilul anunțase cu câteva ore înainte că se va prezenta în fața procurorilor în momentul în care aceștia îl vor cita. Radu Mazare a fost coborât din dubă, înconjurat de mascați.
Primarul a fost găsit la un restaurant din Parcul Herastrau din București, unde fusese localizat probabil prin urmarirea telefonului mobil. Totul a fost filmat de câteva televiziuni prezente la fața locului. Mazăre a fost luat de opt mascați de la trupele speciale de intervenție.

Recent, cu privire la acest episod, Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, a afirmat: „Jandarmii erau în uniforma stabilită prin regulamentele militare. A fost un mandat de aducere. Nu cred că a fost deranjat (n.r. Radu Mazăre). L-ați văzut pe geamul de la DNA, era relaxat”.  Kovesi a menționat  și că Radu Mazăre a fost citat telefonic, după care a mers în altă parte, iar procuroul a emis un mandat de auducere. Kovesi a mai precizat că un procuror sau un jandarm pune în executare mandatul de aducere, adugând că „nu putem să stabilim uniforma în funcție de persoana pe care o anchetăm”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii