Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 2 a CNE Cernavodă, resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în această dimineaţă

ro

10 Dec, 2017 08:52 1517 Marime text
Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 10 decembrie, urmând să atingă puterea nominală în aceeaşi zi.
 
Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat şi deconectată de la SEN în seara zilei de 07.12.2017 pentru efectuarea unor lucrări preventive de verificare, control şi intervenţii punctuale, asupra unei serii de sisteme, în scopul îmbunătăţirii fiabilităţii acestora în perioada de iarnă: sistemul de excitaţie a generatorului electric, calibrari, inlocuire kit-uri calificate la mediu, sistemul mecanic al maşinii de încărcat-descărcat combustibil.

Conform programului de testare a fiabilitatii echipamentelor anuntat în data de 06.12.2017, la sistemele menţionate anterior, suplimentar, s-au realizat pe timpul opririi lucrări de remediere a sistemului de by-pass aferent turbinei, partea clasica a centralei.
 
SN Nuclearelectrica SA informează că în conformitate cu normele de securitate nucleară pi procedurile centralei, astfel de intervenăii se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită.

Activitatile mai sus menţionate au fost realizate în perioada opririi în condiţii de securitate nucleară, siguranţă personalului de exploatare, populaţiei şi mediului încojurător.
 
În calitate de operator al unităţilor nucleare de la Cernavodă, SN Nuclearelectrica SA îşi rezerva dreptul de a-şi efectua lucrările preventive de testare, control şi remediere în strictă conformitate cu standardele de securitate nucleară şi programele de mententanţă preventivă, comunicate ca atare către CNCAN.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii