Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti a declarat falimentul societăţii Astra Asigurări

ro

03 Dec, 2015 16:17 1965 Marime text
Tribunalul București a decis astăzi că Astra Asigurări este în faliment. Decizia nu este definitivă, ceea ce înseamnă că poate fi atacată cu recurs.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) constatase intrarea în faliment a Astra Asigurări, aflată în administrare specială, după ce compania nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare.

De altfel, la 1 octombrie Fondul de Garantare a preluat cele 2 milioane de clienți și peste 50.000 de dosare de daune. Abia de acum încolo aceștia vor putea fi despăgubiți, căci nu putea acorda despăgubirile până când Tribunalul Bucureşti nu dădea o hotărâre în acest caz.

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a decis încă de acum trei luni că societatea Astra trebuie să intre în faliment, deoarece ”sunt întrunite toate cele trei condiții legale care definesc starea de insolvență: închiderea procedurii de redresare financiară și retragerea autorizației de funcționare, constantăm starea de insolvență și intrarea în faliment. Acționarii societății nu au vrut să colaboreze cu eventualii investitori”.

În prezent, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) analizează peste 57.200 de dosare de daună avizate si neachitate de Astra şi o primă estimare a valoarii despăgubirilor solicitate în aceste dosare este de aproximativ 650 milioane de lei.

Compania Astra Asigurări este, sau mai bine zis a fost, controlată de omul de afaceri Dan Adamescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii