Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firmă a obţinut în 2013 contractul de asigurare de răspundere aeroportuară pentru Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa (documente)

ro

31 May, 2017 00:00 2240 Marime text
Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a atribuit, în anul 2013, un contract de „prestare servicii de asigurare de răspundere aeroportuară”. Valoarea estimată a contractului a fost de 75.000 de lei. La data de 4 aprilie 2013, au fost deschise ofertele depuse în vederea atribuirii contractului de achiziție publică.

S-a ales ca variantă de atribuire cererea de oferte, iar prin Decizia nr. 19 din data de 27 februarie 2013 a fost numită comisia de evaluare, din care au făcut parte Narcisa Frandos, președinte, Camelia Mitea şi Gabriela Mic. În cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor au fost analizate propunerile venite din partea SC Asigurare Reasigurare Astra SA, Sucursala Constanţa, SC Carpatica Asig SA Sibiu şi SC Omniasig Vienna Insurance Group. Reprezentanţii SC Omniasig Vienna Insurance Group au participat şi la şedinţa de deschidere a ofertelor.

Oferta venită din partea SC Asigurare Reasigurare Astra SA, Sucursala Constanţa a fost de 74.990 lei, cea din partea SC Carpatica Asig SA Sibiu a fost de 74.900 lei, iar cea din partea SC Omniasig Vienna Insurance Group a fost de 75.000 de lei. Perioada de valabilitate a ofertei a fost, în toate cele trei cazuri, de 60 de zile. De asemenea, toate cele trei societăţi au achitat câte o garanţie de participare în valoare de 1.500 de lei. Niciuna dintre ofertele primite nu au fost respinse în cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor.
Comisia de evaluare s-a întrunit în mai multe şedinţe pentru examinarea ofertelor depuse de ofertanţi. Astfel, după ce s-au analizat completările şi calificările venite din partea societăţilor interesate a fost declarată respinsă oferta venită din partea SC Carpatica Asig SA Sibiu. Oferta aceasta a fost declarată inacceptabilă, deoarece nu îndeplinea una dintre cerinţele de calificare, mai exact nu a prezentat dovada derulării unui contract de servicii similare serviciilor de răspundere civilă aeroportuară în ultimii trei ani în valoare de minimim 75.000 de lei.

După verificarea propunerilor tehnice venite din partea ofertanţilor rămaşi în cursă, au fost admise ambele propuneri, atât cea din partea SC Asigurare Reasigurare Astra SA, Sucursala Constanţa, cât şi cea din partea SC Omniasig Vienna Insurance Group.
În final, după aplicarea criteriului de atribuire, oferta cea mai avantajoasă economic, comisia de evaluare a decis ca societatea căreia să îi fie atribuit contractul să fie SC Asigurare Reasigurare Astra SA, Sucursala Constanţa, valoarea finală a contractului fiind de 68.000 de lei.

Despre SC Asigurare Reasigurare Astra SA

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 30 mai 2017, societatea Asigurare Reasigurare Astra SA are un capital social subscris de 257.797.193,08 lei, integral vărsat, 96.916.238 acţiuni nominative, fiecare în valoare de 2,66 lei.

Acţionari persoane juridice sunt Epsilon Estate Provider SRL, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 26,289% / 26,289%, The Nova Group Investments Romania SA, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 72,754% / 72,754% şi lista acţionarilor, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,957% / 0,957%. Domeniul de activitate principal al societăţii îl reprezintă „alte activităţi de asigurări (exceptând asigurările de viaţă)”.

Administrator judiciar / Lichidator judiciar/ Lichidator persoană juridică este KPMG Restructuring SPRL cu sediul în Bucureşti, sectorul 1, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 69-71.
Societatea Asigurare Reasigurare Astra SA este în insolvenţă, prin actul de procedură notificare nr. 229 din data 08.12.2015. Astfel, prin dosarul nr. 32802/3 din anul 2015, aflat pe rolul Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, se notifică deschiderea procedurii falimentului împotriva debitorului Societatea Asigurare Reasigurare Astra SA conform încheierii de şedinţă din data de 3 decembrie 2015. Totodată, este desemnat în calitate de lichidator judiciar SP KPMG Restructuring SPRL prin reprezentanţi Nicoleta Mihai, Oana Mirela Popescu, Alina Aurora Ilie şi Ştefan Rotaru.

Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul 2014 societatea a raportat la rezultatul tehnic al asigurărilor generale un profit de 115.268.860 de lei, la rezultatul tehnic al asigurărilor de viaţă un profit de 3.919.481 de lei, un profit net de 30.704.600 de lei şi 1.318 de salariaţi.
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, procesul-verbal de deschidere a ofertelor şi cererea de ofertă atribuită, de pe licitatiapublica.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii