Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei noi cazuri de coronavirus MERS în Coreea de Sud

ro

21 Jun, 2015 10:35 838 Marime text
Coreea de Sud a anunțat duminică trei noi cazuri de coronavirus MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), în timp ce ritmul propagării virusului s-a încetinit în ultimele zile, relatează AFP. Aceste trei noi cazuri, printre care figurează doi lucrători medicali, ridică la 169 numărul persoanelor contaminate, anunţă Ministerul sud-coreean al Sănătății.
Numărul deceselor rămâne neschimbat, în condițiile în care 25 de persoane au murit de la începutul epidemiei, cea mai extinsă în afara Arabiei Saudite, principalul focar de coronavirus din lume. Unul dintre cele trei noi cazuri este cel al unui medic care trata un pacient contaminat la Centrul medical Samsung din Seul, considerat drept epicentrul epidemiei, cu peste 80 de persoane contaminate. Celălalt lucrător medical contaminat este un infirmier care a făcut radiografii unui pacient contaminat la un alt spital din Seul.
Patruzeci și trei de persoane au fost până în prezent vindecate și acestea au putut părăsi spitalul, dintre care șapte vineri spre sâmbătă, a spus ministerul de resort.
Aceste noi cifre intervin la o zi după ce Seulul a indicat că nu au fost înregistrate noi cazuri de coronavirus MERS, crescând speranța într-o victorie a autorităților asupra epidemiei. Numărul persoanelor plasate în carantină a scăzut la 4.035 sâmbătă față de peste 6.700, miercuri.
La originea acestei epidemii se află un bărbat de 68 de ani, care a fost diagnosticat la 20 mai, la două săptămâni după ce a revenit dintr-un sejur în Orientul Mijlociu, în cadrul căruia s-a aflat două zile în Arabia Saudită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii