Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu România sprijină semnarea Acordului de asociere la UE a Rep. Moldova şi Ucrainei

ro

25 Oct, 2013 18:42 786 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că interesul României este ca Republica Moldova să semneze, la Summitul Parteneriatului Estic, Acordul de liber schimb şi cel de asociere la UE, adăugând că "cel mai important eveniment pentru UE" ar fi ca şi Ucraina să semneze cele două acorduri.
"În ce priveşte Parteneriatul Estic, aici lucrurile sunt mai mult decât clare din punctul de vedere al Moldovei şi al Georgiei, care vor parafa atât Acordul de liber schimb, cât şi Acordul de asociere. (...) Cu siguranţă, interesul nostru direct este legat de Republica Moldova. O parafare completă, cum sperăm că se va întâmpla, este obiectivul nostru pentru Republica Moldova şi nu numai al nostru. În acelaşi timp însă, pentru UE cel mai important eveniment ar fi semnarea de către Ucraina a acestui acord. (...) România susţine necesitatea ca Ucraina să semneze acordurile cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic", a afirmat preşedintele, la finalul lucrărilor Consiliul European de toamnă.

Traian Băsescu a precizat însă că autorităţile de la Kiev vor trebui să găsească o soluţie pentru "cazul Timoşenko".

"Există voci care pun sub semnul întrebării situaţia Ucrainei în cazul în care nu se dă o rezolvare corectă cazului Timoşenko, însă, din punctul nostru de vedere, semnarea celor două acorduri de către Ucraina ar fi un extraordinar succes al UE. Autorităţile de la Kiev trebuie să înţeleagă că trebuie rezolvată şi problema Timoşenko", a susţinut şeful statului.

Legat de liberalizarea regimului de vize, Traian Băsescu a făcut precizarea că Republica Moldova este avantajată, existând premisele ca regimul vizelor să fie ridicat în viitorul apropiat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii