Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu Lumea poate exista fără politicieni, fără marinari nu

ro

26 Oct, 2013 14:19 1251 Marime text
Ofițerii de marină trebuie să fie acei oameni puternici care să învingă natura, lumea poate exista fără politicieni, dar fără marinari nu, a declarat, sâmbătă, președintele Traian Băsescu la cea de-a XIV-a Adunare Generală a Asociației Internaționale a Universităților Maritime.

"Nimeni nu-și poate imagina lumea fără cei pe care dumneavoastră îi pregătiți. Poate fără politicieni da, dar fără marinari nu. (...) Știți foarte bine că nu pregătiți oameni care vor lucra într-un birou, pregătiți oameni care, dincolo de a avea cunoștințele tehnice și deprinderi practice, trebuie să mai aibă acea tărie a omului care înfruntă natura și nu o înfruntă oricum, ci o înfruntă și câștigă. De aceea, cred că învățământul de marină, dincolo de a pregăti tehnicieni, manageri, buni practicieni, trebuie să aibă un sistem de selecție a calității celor care intră în învățământul de marină. Nu-ți poți imagina pe puntea de comandă a unui mare petrolier un om slab, un om care să-și pună problema dacă învinge el sau natura, sau furtuna, un om care să nu fie capabil să-și sacrifice timpul de odihnă pentru a sta acolo unde trebuie pe puntea de comanda sau în compartimentul 'mașini' pe timp de furtună. Trebuie oameni rezistenți, puternici, oameni are să aibă acea educație pe care oamenii care trăiesc la uscat nu au cum să o dobândească, oameni care să prețuiască mai mult fierul decât pe el însuși", a subliniat șeful statului.

El a completat că, pentru a învinge natura, ofițerul de marină are nevoie de o navă. "Iar nava este prima grijă a unui ofițer de marină, securitatea ei, pentru că, odată nava ținută în siguranță, este în siguranță și echipajul și marfa", a adăugat Traian Băsescu.

Președintele a arătat, în context, că învățământul global de marină trebuie să-și facă un criteriu din selectarea caracterelor pe care le introduce în sistem, pentru a le desăvârși.

Traian Băsescu a mai dorit să precizeze că în fața participanților la eveniment nu se află numai un politician, ci un căpitan care a fost pe mare și un om care e foarte mândru de licența sa, pe care nu a pierdut-o niciodată.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii