Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Info Sud Est.ro Totul despre cuplul Mazăre - Constantinescu

ro

07 Apr, 2014 10:02 2455 Marime text
Din presă, la DNA
Cum au ajuns Radu și Nicușor „baronii de la malul mării“?

I. GENEZA. MARINĂRIE ȘI PRESĂ

Dacă Nicușor Constantinescu ar fi devenit student imediat după terminarea liceului (și nu doi ani mai târziu, așa cum s-a întâmplat), nu l-ar fi întâlnit pe Radu Mazăre decât pe holurile facultății, ori ar fi auzit de el în cercurile Ligii Studenților a cărei conducere a fost preluată de actualul primar cu doar două zile înainte de uciderea soților Ceaușescu. Dar se pare că nimic nu este întâmplător și destinul îi aduce împreună încă din vremea studenției, într-o perioadă socio-politică tulbure, în care cei doi devin camarazi de nedespărțit. Relația fatidică a celor doi avea să fie consolidată și nu uzată de tot ceea ce avea să urmeze.

1. Familie și studii
Nicușor Constantinescu s-a născut pe 29 noiembrie 1966, a absolvit Liceul Mihai Viteazu din Ploiești (1982-1985), iar de-abia doi ani mai târziu a devenit student la Facultatea de Electromecanică din cadrul Institutului de Marină Civilă din Constanța, susținându-și licența, în 1991, pe specializarea Inginer Electromecanic. În prezent, Nicușor Constantinescu este căsătorit cu Codruța Mihaela Constantinescu și are doi copii, pe Smaranda și Ștefan.
Radu Mazăre s-a născut doi ani mai târziu decât Nicușor Constantinescu, pe 5 iulie 1968, și urmează cursurile secției de matematică-fizică în cadrul Liceului nr. 4 din București. Ulterior, în 1987,  Radu Mazăre devine colegul lui Nicușor Constantinescu la Facultatea de Electromecanică din cadrul Institutului de Marină Civilă din Constanța. Radu Mazăre are un copil, Răducu Mazăre, și a devenit simbolul burlacilor excentrici din România.
Citiţi articolul integral pe www.info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii