Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toți parlamentarii PP-DD au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

ro

13 May, 2014 18:45 2144 Marime text
Reprezentanții PP-DD susțin că partidul pe care îl reprezintă este singurul partid de opoziţie care poate afirma că toti parlamentarii săi au semnat moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

Astfel, toți cei 21 de deputaţi şi cei 3 senatori ai PP-DD au semnat listele de susţinere ale Moţiunii de Cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, se arată într-un comunicat de presă. 

„PP-DD rămâne consecvent în activitatea sa parlamentară şi îşi face datoria până la capăt faţă de români.  Guvernarea PONTA a transformat această ţară într-un ring al bătăliei televizate,  Premier vs. Preşedinte. România nu poate fi descrisă decât în tuşe de negru şi gri. Cum am putea descrie altfel modul în care Victor Ponta dispune discreţionar de banii statului pentru a-i pune la picioarele baronilor locali din PSD, pentru a-şi asigura astfel sprijinul pentru candidatura din toamnă la Alegerile Prezidenţiale. Miza premierului este una pur electorală, nicidecum axată pe situaţia economică a ţării”, se mai menționează în comunicat. 
Moţiunea de cenzură a fost depusă astăzi la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
De asemenea, conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Procedura de vot asupra moţiunii de cenzură este votul secret cu bile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii