Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semifinală românească la Wimbledon Tecău și Mergea, adversari într-un super meci

ro

08 Jul, 2015 07:22 1528 Marime text
 
Horia Tecău și Florin Mergea se vor întâlni într-un meci istoric la Wimbledon, prima semifinală românească la un grand slam. Cei doi au făcut spectacol, alături de coechipierii lor, în sferturi, iar acum se vor lupta pentru a ajunge în actul final, informează romanialibera.ro.

Florin Mergea (România) şi Rohan Bopanna (India), capi de serie numărul 9, au reușit rezultatul carierei după ce i-au eliminat pe liderii mondiali Bob Bryan/Mike Bryan, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6(11/9), 7-6(7-5), după un meci fantastic de 2 ore și 34 de minute. Cei doi au avut un serviciu magistral, marți și le-au pus probleme gemenilor Bryan și pe retur, astfel că la Wimbledon a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase partide din această ediție.

De cealaltă parte, în semifinală, se va afla dubla Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, a patra favorită. Cei doi i-au eliminat, în sferturi, pe Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia), capi de serie 7, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6(7/2).

Tecău și Mergea s-au mai duelat în cariera lor, iar cei doi se cunosc foarte bine și de la meciurile din Cupa Davis, unde reprezintă România și pentru care se antrenează de multe ori împreună, astfel că în semifinală toată atenția va fi pe lupta dintre cei doi români.

Horia Tecău și coechipierul său vor porni din postura de favoriți ai duelului, mai ales că românul este finalist de trei ori la Wimbledin. El ajungea în ultimul act alături de fostul său coleg, Robert Lindstedt, în anii 2010, 2011 și 2012.

Semifinalele turneului de la Wimbledon au loc joi și vineri.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii