Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără jignită în trenul care circula pe ruta Constanţa-Bucureşti. Femeia călătorea împreună cu fetiţa de doi ani

ro

04 Jul, 2017 15:12 5553 Marime text
O tânără mămică a povestit pe Facebook o întâmplare petrecută ieri dimineaţă, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Constanţa - Bucureşti. Femeia, care era împreună cu fetiţa de numai doi ani susţine că a fost jignită de un bărbat nemulţumit că aceasta a vrut să-şi schimbe locul pentru ca micuţa să poată desena. 

Redăm întâmplarea postată de tânără pe contul său de Facebook: 

"În această dimineață în trenul Intercity Constanța-București am fost victima unei agresiuni fără precedent. Călătoream la clasa I cu fetița mea de aproape doi ani, trenul arhi plin, se vânduseră bilete în picioare și mulți dintre acești oameni ocupaseră culoarele cu valize, genți... era cald iar noi ne tot mutam cu căruciorul că să nu deranjam și mai mult. La un moment dat m-am gândit să îi diversific activitățile Anei și să ne apucăm de colorat. În spatele meu era un scaun liber care avea în față o măsuță, așa că m-am gândit să schimb locul. 
 
“Va mutați asaaaa…peste tot???", îl aud pe individul din față mea. "Am nevoie de o măsuță că să putem colora", îi răspund. “Adica să cânți un cântecel, să-i spui o poezie, nu poți????" 
 “Imi cer scuze, dar nu am nevoie de sfaturi în momentul acesta”, îi răspund eu, realmente șocată deja de lipsă de politețe, de felul de adresare… dar răul cel mai rău urmă să vina… 
 “Aaaaaa…. deci ești de-aia care crede că face un copil și e al ei???!!!!!! Nuuuu... e al societății, nu al tău!!! Dar ce cauți singură, fără bărbat, în tren???? Nu ai soț??? ?? Îi spun că e nepoliticos, iar el se întoarce către soția lui și îi spune : “e de-aia care trântește bărbaților un copil și apoi pleacă!”.

O întreb dacă e mândră de soțul ei și îmi răspunde că da, că ea prețuiește educatia…!!! (O prietenă care călătorea cu noi în tren îmi spune că îi văzuse interacționând la casă de bilete, unde acest individ urla la sărmana soție cât îl țineau plamanii… deci trag concluzia că este clar victimă unei violențe domestice cumplite).

Monologul a durat infinit, atât cât călătoria, și căpăta diverse forme, de la jigniri repetate despre “felul în care arat” până la sfaturi despre ce trebuie să mănânce copilul, cand… despre cum e lumea în România, despre femeile care îndrăznesc să circule fără barbati… 
 
M-am implicat în multe acțiuni și am inițiat chiar campanii anti violentă, anti violentă domestica, discriminare etc… pentru că am auzit, am citit studii despre aceste fenomene, dar nu pentru că le-am trăit vreodată pe pielea mea. Azi am avut această neșansă. Deci, da, există printre noi astfel de monștri!" - a precizat tânăra pe contul său de Facebook. 
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii