Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Summit Economic Eurasiatic Secretarul de stat George Ciamba a evidențiat importanța regiunii Mării Negre

ro

05 Apr, 2017 19:51 1340 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat la lucrările celui de-al XX-lea Summit Economic Eurasiatic.

În cadrul alocuțiunii susținute la panelul „Provocări actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană și preocupările sale viitoare”, secretarul de stat George Ciamba a evidențiat importanța strategică și geopolitică specială a regiunii Mării Negre în ecuația asigurării securității europene și euroatlantice.

MAE transmite, într-un comunicat de presă, că a pledat pentru implicarea tuturor statelor partenere din regiunea Mării Negre și pentru utilizarea întregului spectru al instrumentelor UE și NATO în domeniul gestionat de parteneriat, într-o manieră care să asigure coordonarea și sinergia de acțiune UE-NATO.  

Secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat angajamentul României pentru consolidarea palierului economic al cooperării inter-guvernamentale regionale la Marea Neagră. A apreciat, de asemenea, că intensificarea interacțiunii cu Uniunea Europeană este în măsură să contribuie la impulsionarea consolidării cooperării economice şi a proiectelor regionale în bazinul Mării Negre. În același timp, a reafirmat interesul României de a urmări cu perseverență procesul de consolidare a democrațiilor în regiune, precum și respectarea drepturilor omului și guvernarea responsabilă.

Precizăm că pe agenda discuțiilor Summit-ului s-au aflat teme de actualitate, precum criza generată de gestionarea problemei refugiaților din zonele de conflict, implicațiile la nivelul securității  în contextul amenințărilor de tip terorist. Au avut loc şi dezbateri privind reconfigurarea UE și implicațiile în cadrul dialogului cu partenerii regionali.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii