Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu psihologic Ce spun hainele pe care le porţi despre personalitatea ta

ro

29 Nov, 2014 14:35 1222 Marime text
Stilul vestimentar poate revela multe despre personalitatea cuiva, potrivit studiilor psihologice, citate de Mediafax, iar autorul american Eric Barker a întocmit o listă cu lucruri care pot fi aflate despre o persoană analizându-i vestimentaţia.

Potrivit lui Eric Barker, hainele de diferite culori spun diferite lucruri despre persoanele care le poartă, informează time.com, citat de Mediafax.

Un lucru interesant este acela că unele studii au arătat că roşul are nişte efecte mai aparte. Astfel, pentru cei mai mulţi oameni roşul pare să fie legat de sex. Cercetările arată că persoanele care poartă roşu sunt mai atractive pentru cei din jur. De asemenea, aceeaşi culoare pare să îi ajute pe autostopişti să găsească un mijloc de transport mai repede decât cei care poartă alte culori.

Totodată, persoanele care se îmbracă într-un stil tineresc sunt mai sănătoase, iar ochelarii oferă o imagine mai inteligentă, dar mai puţin atrăgătoare, celor care îi poartă.

Potrivit studiului citat de Mediafax, oamenii care se îmbracă cu haine ale unor mărci scumpe dau impresia unui statut social ridicat (chiar dacă acest lucru nu este real), ceea ce îi poate face pe cei din jur să îi trateze cu mai mult respect.

Hainele închise la culoare pot fi un semn de nevroză, în timp ce persoanele care se îmbracă formal sunt mai conştiincioase. Oamenii care adoptă un stil vestimentar mai dezordonat şi neconvenţional sunt însă deschişi la nou.

Pe de altă parte, femeile care poartă decoltee adânci şi haine foarte scumpe sunt considerate a fi narcisiste.

Sursa: Mediafax.ro
Sursa foto: funwithbrazilianportuguese.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii