Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Acuzat de discriminare de un senator de Constanţa, şeful CCR se apără/ DOCUMENT trimis la CNCD (document)

ro

02 Jul, 2015 14:19 2635 Marime text
În luna iunie, Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către senatorul UNPR Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse din Senat. Într-un interviu pentru stiripesurse.ro, şeful CCR se apăra şi afirma că, în discursul invocat în reclamaţia de la CNCD, doar a adresat nişte întrebări, informează ştiripesurse.ro.
Ulterior, Augustin Zegrean a trimis o întâmpinare către CNCD în care contesta calitatea procesuală a reclamantului şi îşi exprima argumentele pentru care afirmaţiile sale nu pot fi considerate discriminatorii. Consiliul a respins contestaţia referitoare la reclamant, astfel că sesizarea se va judeca şi se va decide dacă Zegrean se face vinovat de discriminare sau nu.

Într-un discurs susţinul la evenimentul-dezbatere „Decalogul - fundament al justiţiei”, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Augustin Zegrean a vorbit despre actualitatea decalogului, făcând referire la fertilizarea in vitro şi căsătorii între persoane de acelaşi sex. Afirmaţiile şefului CCR l-au făcut pe senatorul Vasiliev să depună o sesizare la CNCD.
Sursa: ştiripesurse.ro
Material integral: ştiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii