Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI Georgian Pop- „Trebuie să găsim echilibrul corect între dreptul la viața privată și nevoia de securitate”

ro

11 Dec, 2015 12:57 1898 Marime text
 
Georgian Pop, președintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, a declarant, astăzi, după avizarea favorabilă a bugetului SRI pe 2016, că se impune adoptarea de urgență a legii privind securitatea cibernetică și cea care reglementează folosirea cartelelor pre-pay, în contextul actualei situații internaționale. Acesta a subliniat faptul că lipsa acestor legi creează o vulnerabilitate în domeniul securității naționale.
 
„Alaltăieri, la Paris, s-a discutat cu mare responsabilitate dacă mai trebuie menținut semnalul wi-fi în spațiile publice. Nu știu dacă măsurile extreme sunt bune, dar trebuie să găsim echilibrul corect între dreptul la viața privată și nevoia de securitate. Este o mare provocare pentru noi să găsim acest echilibru, dar trebuie să adoptăm legile. Nu cred că, dacă fugim la nesfârșit de responsabilitatea acestor legi, este bine”, a explicat Pop Georgian, notează agerpres.ro.
 
Tot el susține că este nevoie de un consens politic, care ar putea să se regăsească în cazul legilor legate de securitatea națională a României.
 
„Să nu existe nicio tentație din partea unui partid să folosească în scop electoral o asemenea legislație. Cred că ar fi un semn de maximă maturitate politică. Vă spun asta în contextul în care am analizat și bugetul și cu toții suntem îngrijorați de creșterea anumitor fenomene de terorism care s-au petrecut în ultima perioadă în Europa sau de instabilitatea regională din zona extinsă a Mării Negre, Orientul Apropiat”, a mai precizat președintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii