Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferi, ocoliți podul de la Agigea! Mergeți spre podul nou.

ro

25 Jul, 2016 09:21 4556 Marime text
Atenție, șoferi: dacă aveți drum spre sudul litoralului în această dimineață, mai bine ocoliți podul de la Agigea! Traficul este îngreunat și se circulă în coloană.

0132Se circulă îngreunat la ieșirea de pe autostrada A4 și intrarea pe DN39, la Agigea (capacitatea de circulație a DN39 este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise“, au infotrmat reprezentanții Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii le recomandă cu insistență conducătorilor auto să folosească noul pod.

„Venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord“, au declarat autoritățile.

„În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39“, au mai explicat polițiștii.

Totuși, oamenii legii avertizează că şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.

Pe autostrada A2 București – Constanța valorile de trafic sunt, în continuare, ridicate pe sensul de mers către Constanța. Pe celălalt sens, nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență – traficul este moderat.

Aglomerat este și la stația de taxare de la Fetești (tot pe sensul de mers către mare), aceasta din cauza faptului că mulţi conducători auto preferă, încă, să plătească taxa de pod la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului. De aceea, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii