Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 2 octombrie 2015 Ce sfânt pomenesc azi ortodocşii. Cui spunem La mulţi ani! Numele sfântului este purtat de bărbaţi dar şi de femei

ro

02 Oct, 2015 04:08 1615 Marime text
Sfântul Ciprian a trăit în timpul împăratului Diocletian (284-305). Sfântul Ciprian a fost vrăjitor, filosof şi slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Siriei.

Sfântul Ciprian - leapădă vrăjitoria şi ajunge episcop

Din relatarea vieţii sale, aflăm că un tânăr păgân, Aglaid, s-a îndrăgostit de Iustina şi dorind să o ia de soţie, cere ajutorul vrăjitorului Ciprian pentru că a fost respins de fecioară. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care să aprindă în ea pofta trupească pentru Aglaid. Dar vrăjile lui Ciprian au rămas fără efect, căci ea le alunga cu rugăciune, post şi semnul sfintei cruci. În urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut înşelarea în care se afla şi s-a botezat.
El a fost hirotonit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina. Sfântul Ciprian a murit ca martir pe 2 octombrie 304 împreuna cu Sfânta Iustina.

Sfântul Ciprian înlătură farmecele şi vrăjile

Pe Calea Victoriei, nr.12, între străzile Stavropoleos şi Lipscani, se află Biserica Sfântul Ciprian - Zlătari. În această biserică este prezenta mâna dreaptă a sfântului Ciprian. Oamenii îl cinstesc pentru partea luminoasă a vieţii sale: convertirea la creştinism, viaţa închinată slujirii lui Hristos şi pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop. Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlatură farmecele şi vrăjile. Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stângă a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. Orice credincios se poate închina Sfintelor Moaşte.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii