Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful ANPC a luat la puricat localuri de alimentație publică. O autoservire a fost deja închisă (galerie foto+video)

ro

10 Jul, 2015 12:30 3762 Marime text


Președintele Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, Marius Alexandru Dunca, a început din nou controalele pe litoral. Astăzi el s-a oprit în Eforie Sud, unde a luat la rând fiecare locație ce i-a ieșit în cale. Prima autoservire aparține societății ”Autotrans NS Impex” și amenajată pe plaja de la Eforie Sud. Aici, inspectorii ANPC au descoperit cârnați expirați, o oală cu sarmale mucegăite și un proudse fără etichete. Autoservirea va fi închisă și amendată cu o amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei. Va fi lăsat deschis doar barul societății. Marius Dunca a declarat: ”Autoservirea funcționa fără autorizație. Practic, funcționa după bunul plac. Este bătaie de jos la adresa turiștilor care serveau mâncare expirată”.



A doua oprire a fost la Restaurantul-terasă Perla. Această locație a fost închisă anul trecut pentru neconformități. Comisarii au avut bucuria să constate să anul acesta totul era în regulă. Și că au fost rezolvate toate neregulile semnalate în trecut. ”Avem un exemplu că se poate. Este o bucătărie curată, unde turiștii sunt serviți exemplar. Există condiții de servire. Îi felicit pentru ceea ce am găsit”, a declarat Dunca. 

A treia oprire a fost la un fast-food. La acest fast-food, inspectorii OPC au constatat deficiențe minore, adică mâncare fără elemente de identificare. Societatea a scăpat fără amendă și doar cu o măsură de remedire a deficiențelor. Dunca a spus că ”trebuie încurajați agenții economici care nu au încălcat grav legea”. Acesta a fost ultima unitate controlată.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii