Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbători de iarnă în siguranţă Recomandări de la ISU Dobrogea pentru prevenirea incendiilor în această perioadă

ro

22 Dec, 2014 15:03 1244 Marime text
În perioada sărbătorilor de iarnă, împodobirea locuinţelor şi a gospodăriilor cu ornamente, beculeţe şi lumini de Crăciun este o tradiţie. Pentru ca aceste momente să fie un prilej de bucurie, iar amintirea sărbătorilor să nu fie umbrită de tragedii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă respectarea următoarelor reguli de prevenire a incendiilor:

· fixaţi bradul de Crăciun în condiţii de siguranţă pentru a evita răsturnarea lui;
· verificaţi instalaţia de brad din punct de vedere al funcţionării înainte de a o fixa în pom, iar în cazul detectării unor defecţiuni nu folosiţi improvizaţii;
· nu amplasaţi bradul în apropierea unor surse de căldură (sobe, calorifere, mijloace de încălzire etc.) sau a unor materiale combustibile (perdele, draperii, feţe de masă etc);
· se interzice punerea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse;
· supravegheaţi în permanenţă copiii, eliminaţi din jocul lor artificiile, lumânările aprinse şi păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele. Explicaţi-le riscurile la care se expun, cât şi tragediile pe care le pot produce acestea.

În această perioadă, Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Constanţa desfăşoară o serie de activităţi preventive la unităţile de turism şi alimentaţie publică, precum şi la bisericile şi mănăstirile din judeţ. Cu această ocazie, se fac instruiri cu factorii de decizie şi cu personalul angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii