Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele elevilor din Constanța, apreciate de către Ecaterina Andronescu

ro

02 Jun, 2014 17:50 2194 Marime text
Elevii constănțeni au participat în  perioada 29 mai -1 iunie la etapele naționale ale competițiilor școlare: Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură” și Concursul „Ionel Teodoreanu” de unde s-au întors cu două  Premii I și o Mențiune.

Astfel, la  Olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură”, desfășurată la Galați, în localitatea Suceveni, în perioada 29 mai - 1 iunie, echipajul format din patru eleve: Cazacu Carmen, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 2 din Plopeni, Stângă Elena-Georgiana, clasa a VI-a,  Liceul Tehnologic  din  Ciobanu, Ștefan Irina, clasa a VII-a,  Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August și Tocariuc Maria, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu, a obținut Premiul I.

Elevele au fost apreciate și felicitate de prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei de învăţământ, tineret şi sport  din Senatul României, și de către inspectorul general din Ministerul Educației Naționale, prof. dr. Mina-Maria Rusu, se arată într-un cominicat de presă trimis de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

La olimpiadă au participat 172 de elevi din școlile gimnaziale din toate județele țării, care au susținut atât o probă scrisă, în echipă, cât și o probă  în care au avut de prezentat portofoliul elaborat de echipaj sub îndrumarea doamnelor profesoare (Mihai Ioana,Pană Florența, Marioara Mihai și Simion Georgiana).

În aceeași perioadă, a avut loc la Iași, Concursul transcurricular de lectură și interpretare  „Ionel Teodoreanu”, unde elevele din lotul Constanței s-au remarcat prin obținerea Premiului I – Nechita Anca Maria, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „C-tin Brâncuși” din Medgidia, profesor coordonator Lavinia Duțu Maria – și a unei Mențiuni - Bălăucă Delia, clasa a VII-a, Școala Gimanzială  „Gala Galaction” Mangalia, profesor Mihai Sorin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii