Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele anchetei în cazul ”Colectiv”, pe masa lui Cioloș

ro

12 Mar, 2016 14:19 1745 Marime text
 
Rezultatele anchetei privind cazul Colectiv, realizată de Corpul de control al lui Dacian Cioloş, sunt în acest moment în mâna şefului Palatului Victoria. Documentul este unul secret, la care s-a lucrat timp de două luni şi jumătate.
 
Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului Cioloș, a finalizat ancheta privind tragedia din Colectiv şi felul în care Guvernul Ponta a gestionat situaţia. Controlul acoperă intervenția de după incendiu, dar şi primele zile, ce s-a întâmplat cu răniții, modul în care autoritățile statului au reacţionat în acea perioadă. S-a încercat de asemenea reconstituirea tuturor faptelor, pas cu pas.
 
Șefului corpului de control a arătat, într-un interviu pentru republica.ro, concluziile anchetei ar trebui să ofere soluţii în caz de viitoare dezastre. Ca urmare, sunt făcute şi mai multe propuneri de schimbări, de îmbunătăţire a sistemului. Poate cel mai important, din control ar trebui să rezulte şi cine sunt vinovaţii pentru tragedia din clubul morţii şi dacă Ponta şi oamenii săi au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea vieţilor în acele zile.
 
De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a recunoscut că au fost multe nereguli în gestionarea tragediei de la Colectiv, potrivit România TV. Potrivit procedurii, în baza acestui document al corpului de control, Guvernul ar putea sesiza organe ale statului şi ar putea cere noi dosare pe cazul Colectiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii